CARL CYRÉN 1988

Carl Cyrén född i Stockholm är en formgivare, möbelsnickare och glaskonstnär. Sedan sin examen från Konstfack 2016 han arbetat med sitt projekt Carbon Craft där han kombinerar stickad och virkad kolfiber med blåst glas.

 

Kolfiber beter sig som vilken textilfiber som helst, men tål mycket högre temperaturer. I sina experiment kombinerar han stickad och virkad kolfiber med glasblåsning. Mötet mellan textilen och glaset intresserar då dessa två annars är väldigt svåra att kombinera på grund av värmen från glaset. Kolfibern blir en flexibel form för glaset där maskornas placering, utformning och storlek styr hur glaset rör sig och formas. Uttrycket blir väldigt kraftfullt med bubblor som pressas ut mellan de spända trådarna.

 

Carl Cyrén tog masterexamen på Konstfack 2016. Han har sedan dess hunnit med bl. a möbeldesign och utsmyckningar som är representerade på Nationalmuseum. Han har deltagit i en mängd samlingsutställningar och gjort en "generationsutställning" med glas av honom själv, pappa Mårten och farfar Gunnar Cyrén på The Glass Factory, Boda.