WITHIN AND BEYOND: BARROLEVÉN

13 December 2019 - 6 January 2020

Den 13 december - 6 januari 2019 visar glaskonstnärsduon utställningen Within and Beyond en ny installation och nytt materialexpirement av glas

Deras arbete är en undersökning av glaset som atmosfärskapare i förhållande till rum, både som emotionell bärare och skapare av kontemplativ plats. Hur kan glaset, konsten och hantverket bidra till platser för paus och återhämtning i dagens urbana miljö?

Glaskonstnärsduon BarroLevén som består av Ulrika Barr och Kristina Levén, bildades under studietiden på Konstfack. Från materialexperiment i verkstaden, tankar och process, till färdig gestaltning arbetar de tätt tillsammans.

I den kommande utställningen på Galleri Glas tar BarroLevén hela rummet i anspråk, med videoinstallation i samspel med glasskulpturer.

”BarroLevén är två starka konstnärer och skickliga hantverkare, som nu slagits samman till en superduo. Det har varit ett privilegium att få följa dessa kreatörer, från skolstart på Konstfack till utställning på Galleri Glas.” - säger Elin Forsberg, som driver Galleri Glas tillsammans med Anna Bromberg.