CHIEN-KUANG LIU
TONE LINGHULT

2 APRIL - 7 MAJ, 2020
DET FRÄMMANDE OCH DET IGENKÄNNBARA


De är så olika, Tone och Kuang. Först tänker jag bara på det. Att det är bra. Varandras motsatser. Att de står ensamma inför varandra. Jag blandar ihop verk och person. Sen är det omöjligt att hålla fast vid motsatstänkandet. De glider in i varandra genom materialet. Något här är ”samma”. Det är vägen dit som skiljer.

Den ena sysslar med tankar. Den andra med känslor. Nej. Men ordningarna skiljer dem åt. Vad man som betraktare når fram till först.En man och en kvinna. (Är det viktigt?) En från Taiwan, en från Sverige. Skillnaden i att röra sig på gatan bland kropparna och blickarna. Och att visa fram sin konst i ett rum som är ett undantag, en avskärmning, en sluss.

Den ena intresserad av en viss typ av ekvilibrism. Den andra av en sårighet. Ja. Men såren finns hos båda. Inte samma. Olika.

Försöker tänka på glas som sak och inte som tanke, känsla. Glas som en tankebubbla. (Alltså verklig fast i fantasin.)

Glas som balansakt. (Min upptagenhet vid materialet. Det är ju samma glas man dricker ur, fönster man ser ut igenom, speglar sig i, rör vid på mobilen. Ingen använder ordet oljefärg som ett mantra.)

Hur ger man känslor form? Genom gestaltning. Som lärare i kreativt skrivande använder jag ordet jämt. Gestalta! Tillslut vet jag inte vad det innebär. Vad är motsatsen? Framsägande? Blablabla. Men allt formas väl till en gestalt tillslut? Om än i skuggform.

Johanna Ekström

CHIEN-KUANG LIU
TONE LINGHULT

Viktig information om Covid-19
Galleri Glas följer regeringens beslut och rekommendationerna från folkhälsomyndigheten om frågan om Corona-viruset och dess spridning. Vi ökar städfrekvensen och följer direktiven från Stockholm STAD om besöksANTALET.
I ÖVRIGT HAR vi öppET som vanligt.

DU KAN ÄVEN BOKA PRIVATA VISNINGAR.
MAILA FÖR BOKING: INFO@GALLERIGLAS.SE

NYBROGATAN 34
ÖPPETTIDER: TIS-TORS 12-18, FRE 12-17, LÖR-SÖN 12-16
INFO@GALLERIGLAS.SE +46 70 823 11 87