SNÖ OCH REGN
SKALL PASSERA

21 JANUARI - 4 MARS, 2021
KARIN ALFREDSSON

Vårt umgänge med Naturen förändras snabbt. Från att ha varit det mest självklara av offentliga rum har Naturen, den ursprungliga, den som lever på sina egna villkor, blivit något av en exklusivitet och dröm på många sätt. Karin Alfredssons stora fotografiska landskapsstudier påminner mig bland annat om detta. Som en av få av oss, tar Alfredsson sig allra längst ut i det vilda landskapsrummet och återerövrar det. En skog, ett berg, ett hav.

Elementära delar av vårt liv, i alla tider källor till både kontemplation och skönhetsupplevelser. Till skillnad från många andra kollegor exploaterar hon aldrig rummet för sina egna avsikters skull utan att noga med att lämna det precis lika orört som när hon kom.Inledde hon sitt landskapsprojekt 2013? Så minns hon det. Då påbörjade hon resandet i svårtillgängliga nordliga terränger med bil och skidor och snöskoter. Eller bara till fots (möter man henne på Stockholms gator kommer hon alltid klivandes i kraftiga läderkängor) när andra medel inte står till buds.        

För att försörja kameran med ström släpar hon ibland bilbatteriet på släde efter sig. Jämtland. Lofoten. Nordpolen. Hennes fotografier kommer därifrån. Dit har hon kämpat sig med hela sin utrustning, oftast ensam, och där har hon slagit upp sitt tält och rest sitt stativ.        

-Längst bort från allt, säger hon. Närmare mig själv.

Staffan Bengtsson

MARIA BANG ESPERSEN
MARS 2021
11 mars - 29 april, 2021
.
.
.
ÖPPETTIDER: TIS-TORS 12-18, FRE 12-17, LÖR-SÖN 12-16
INFO@GALLERIGLAS.SE +46 70 823 11 87
NYBROGATAN 34, 114 39 STOCKHOLM


Viktig information om Covid-19
Galleri Glas följer regeringens beslut och rekommendationerna från folkhälsomyndigheten om frågan om Corona-viruset och dess spridning. Vi ökar städfrekvensen och följer direktiven från Stockholm STAD om besöksANTALET.